Gulvafhøvling

Gulvafhøvling, afhøvling, høvling, afhøvle, høvle

——————————————————————————–

Gamle gulve bliver som nye med gulvafhøvling
Med en gulvafhøvling kan selv de værste gulve forvandles til næsten nye. Modsat gulvafslibning så kommer gulvafhøvling derimod i dybden. En gulvafhøvling er – som det lyder – en grovere metode, her høvler man typisk 2 – 4 mm af selve gulvet. Gulvafhøvlingsmaskinen har en valse fyldt med små knive som høvler spåner af gulvet.   En gulvafhøvling foretages typisk hvis der er niveauforskelle, bulede gulve, skæve gulve eller såfremt gulvet er belagt med fernis o.l.

Ved gulvafhøvling bruges en gulvhøvl
Gulvet skal være fri for søm og nagler eller disse skal dykkes så meget, at de ikke ødelægger maskinens knive. Gulvfirma et som plejer gulve, har flere forskellige muligheder, når man ønsker at forlænge gulvets levetid. Når man skal have lavet en afhøvling, er det vigtigt at man sørger for at få alt det tidligere lak og andet materiale væk og det er ikke altid lige let, da trægulve godt kan lægge meget ujævnt. Når dit gulvfirma anbefaler en afhøvling, er det ikke det samme som en afslibning. Afhøvlingen sker ved, at der er en gulvhøvl, der bearbejder gulvet med nogle knive. For de fleste gulve er det ikke nødvendigt, men det bruges hvis gulvet er meget ujævnt, eller hvis gulvet er blevet behandlet med mørk fernis der er noget gammeldags behandling.

Gulvafslibning efter en gulvafhøvling
Til sidst vil gulvfirmaet ofte anbefale at efterbehandle gulvet. Det kan også gøres på flere forskellige måder, men de typiske metoder er med olie, lak/hvidpigment og lud/voks. De t kræver ekspertise og års erfaring at bruge en afhøvlingsmaskine, idet operatøren skal have øje for differencer i gulvets beskaffenhed og kunne forudse mulige tilretninger og styre maskinen herefter. Efter en gulvafhøvling så afslibes gulvet, for at få den rette finish, se gulvafslibning . Herefter kan gulvet efterbehandles med olie , lak eller lud . Ved gulvafhøvling er der kun ganske få støvgener, idet vores maskiner har indbygget støvsuger som suger 95 – 98 % af alt støvet. En lille smule meget fint støv vil der komme, men det er ikke meget mere end hvis en hvilken som helst anden håndværker har været og udføre sit arbejde.
VIDEN OG INSPIRATION

Velkommen – Gulve – Gulvafslibning – Gulvafhøvling – Gulvservice – Gulvmand – Gulvbehandling – Trægulve

Oliebehandling – Lakering – Ludbehandling – Gulvslibning – Gulvsliber

Gulvfirma – Gulv – Bejdse – Sæbe

Inspiration – Galleri

LYT TIL ERFARNE FAGFOLK

Dansk Gulvcenter – Gulvportal.dk – Odense Gulvservice – Skejby Gulvservice – Kurt Gulvmand

Århus Gulvservice – Fyns Gulvservice – Gulvvejviser.dk

3gulvtilbud.dk – Netto-gulve.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.