Gulvafslibning

Afslibning – Slibning – Afslibe – Gulvafslibning – Gulvslibning – GulvslibningGulvafslibning er en nænsom behandling
En gulvafslibning giver træet nyt liv. Modsat gulvafhøvling så vil en gulvafslibning nænsomt fjerne den efterbehandling  som gulvet har samt ca. 1 mm af selve træet. Gulvfirmaet som plejer gulve, har flere forskellige muligheder, når man ønsker at forlænge gulvets levetid. Når man skal have lavet en afslibning, er det vigtigt at man sørger for at få alt det tidligere lak og andet materiale væk og det er ikke altid lige let, da trægulve godt kan lægge meget ujævnt. Når dit gulvfirma anbefaler en afhøvling, er det ikke det samme som en afslibning. Afhøvlingen sker ved, at der er en gulvhøvl, der bearbejder gulvet med nogle knive. For de fleste gulve er det ikke nødvendigt, men det bruges hvis gulvet er meget ujævnt, eller hvis gulvet er blevet behandlet med mørk fernis der er noget gammeldags behandling. Til sidst vil gulvfirmaet ofte anbefale at efterbehandle gulvet. Det kan også gøres på flere forskellige måder, men de typiske metoder er med olie, lak/hvidpigment og lud/voks.

Mange løsninger med gulvafslibning
Når man skal have lavet gulvafslibning i sin lejlighed eller i virksomheden, er der mange løsninger at vælge imellem. Det kommer både an på hvilken type gulve man har og hvilken stil man vil gå efter når man skal have gulvafslibning. Også valg af den virksomhed man vælger til opgaven er vigtig. Der er desværre ikke alle der kan levere et lige godt resultat, så sørg for at det er en virksomhed der har nogle gode referencer og virker troværdige. Ved gulvafslibning skal rummet helt ryddes for møbler da der kommer til at støve en del. Derefter sliber man typisk gulvet 3-5 gange med forskellig sandpapir, så gulvet fremstår glat og fint. Efter der er udført gulvafslibning skal gulvene have behandling, og der er mange løsninger at vælge imellem.

Gulvafslibning hvordan?
Ved en gulvafslibning bruges en maskine med sandpapir som er spændt på en valse . Man st arter med en grovkornet sandpapir som så skiftes til finere og finere, for til sidst at slutte af med den helt fine papir for at få den bedste finish og et behageligt gulv at gå på. Man starter med en grovkornet sandpapir som så skiftes til finere og finere, for til sidst at slutte af med den helt fine papir for at få den bedste finish og et behageligt gulv at gå på.

Hvormange gulvmaskiner bruges ved gulvafslibning?
Ved gulvafslibning bruges 5 forskellige slibemaskiner,   en båndmaskine, en valsemaskine, en rondelmaskine, en hjørnemaskine og en polermaskine. De enkelte maskiner vælges ud fra opgavens art og gulvets beskaffenhed, og oftest er det nødvendigt at bruge alle maskintyper. At bruge   en gulvafslibningsmaskine kræver ekspertise, idet operatøren skal  kunne styre maskinen på en sådan måde, at der ikke opstår overlap og overgange mellem de enkelte slibninger. Endvidere kræver det års erfaring at afslibe trægulve uden at efterlade slibespor.

Gulvafslibning er kun for professionelle
Gulvafslibning er absolut kun for professionelle og vi fraråder gør-det-selv. Gør-det-selv maskiner som kan lejes i farvehandler og byggemarkeder bærer oftest præg af, at en række ukyndige mennesker har brugt dem, med det resultat, at gearet ikke fungerer korrekt eller at valsen er skæv. Såfremt dette er tilfældet,   kan selv verdens bedste gulvmand ikke lave dit gulv. 20 % af vort arbejde består i at rette op på gulve som vore kunder selv er påbegyndt med en lejet   maskine.

Meget lidt støv
Ved gulvafslibning er der kun ganske få støvgener, idet vores maskiner har indbygget støvsuger som suger 95 – 98 % af alt støvet. En lille smule meget fint støv vil der komme, men det er ikke meget mere end hvis en hvilken som helst anden håndværker har været og udføre sit arbejde.

26 kommentarer til “Gulvafslibning”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.