Lak

Lakbehandling og lak bruges til forsegling af gulve for at skabe af overfladen så der fremkommer en solid og fin overflade. Lakken tillukker fladen på træet, dette danner grundlag for en meget let gulv rengøring og pleje og pasning.

Lak og laktyper?

Normalt bruges 2 lag vandbaseret lakering. Ønskes en betydelig ekstra slidstyrke kan 3 lag lakering eller en 2-komp gulvlak vælges. Lakbehandling med boliglak holder let i en række år før en stor gen-lakering er nødvendigt. Ring til os for mere oplysning om lakbehandling og laktyper.

Lakering og glans?

Gulvlak fås med anderledes glans efter ønske. Vi tilbyder blank, halvblank, silkemat, halvmat, mat og ultramat. Blank lakering vælges sjældent nu om dage, mens mat lakbehandling er oppe i tiden. Forudsat man er usikker på om hvilken glans der ønskes? Så kig forbi en farvehandel eller byggemarked for gulvinspiration.

Lakbehandling af trægulv?

Der findes vandbaseret og syrehærdende gulvlak. Syrehærdende lak er spritbaseret eller terpentinbaseret og derfor sundhedsskadelig (kræftfremkaldende). Derfor benyttes alene vandbaseret lak idag, da holdbarheden og slidstyrken overfor normal slitage er meget koncentreret.

Er lak rengøringsvenlig?

Lakoverflade lukker og forsegler planke eller parketgulvet med en slags plastikoverflade, der er let at vedligeholde. Jo flere lag gulvlak der anvendes, des mere lukket og kraftig bliver overfladen. Rengøring er meget let på et lakeret trægulv, idet lakering er rengøringsvenlig, smudsafvisende samt let at vedligeholde.

Kan lak genbehandles?

En lakeret efterbehandling kan gen lakeres, hvilket må udføres førend lakken gennemslides. Hertil laves en finslibning, så der lakbehandles ovenpå den nuværende gulvlak. Denne proces fjerner ikke ridser, hakker og misfarvninger, men har udelukkende til sigte at forbedre overfladen.

Hvad er hvidpigmenteret lak?

En del kunder vælger hvidpigmentering. Hvid lakering er populær og kan således anbefales, ifald der ønskes et lyst plankegulv eller parketgulv med et hvidpigmenteret look. Det er en moderne overflade mulighed som talrige godt kan lide.

Anderledes efterbehandlinger af parket og plankegulve?

Lud, olie, sæbe og voks er alle gode produkter til lak. En overflade bør tilpasses til det enkelte parket og tilpasses kundens ønsker og behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.