Let gulvafslibning

Let slibning – Mellemslibning – Let gulvafslibning

Ved let gulvafslibning fjernes smuds og sæbefilm

Ved enkelte former for gulvbehandling er det ikke nødvendigt med en gulvafhøvling eller gulvafslibning, her kan man blot nøjes med en let gulvafslibning. Ved en let gulvafslibning fjernes smuds og sæbefilm fra overfladen af trægulvet, samtidigt med at der bliver kradset lidt op i overfladen. Ved en let gulvafslibning kan man åbne porrerne i træet såfremt gulvet er ubehandlet eller sæbebehandlet. Det samme gælder ved olierede – eller ludbehandlede gulve. Herefter gulvet er klar til en ny gulvbehandling. Metoden bruges typisk ved reoliering af trægulve samt ved overlakering af eksisterende lakerede flader.

Hvad er forskellen på mellemslibning og let gulvafslibning?
En let gulvafslibning betegnes også mellemslibning, idet det er den samme arbejdsgang der bruges ved f.eks. en gulvslibning imellem 2 lag lak, eller hvis porrerne i træet har “rejst sig” ved en ludbehandling. Med en mellemslibning lukkes porrerne i træet og træoverfladen gøres jævn og dejlig blød at røre ved. En mellemslibning giver lige den sidste finish ved ovennævnte efterbehandlinger, og det er bl.a. her at mange gør-det-selv folk glemmer at bruge tid, for så til sidst at få en dårligt resultat. Ved en let gulvafslibning, eller let slibning som mange kalder det, bruges normalt en polermaskine med et slibenet. I enkelte tilfælde kan man også bruge en meget fin sandpapir.

Let gulvafslibning bruges hvis porrerne i træet har rejst sig
Ved gulvbehandling oplever mange ofte, at gulvet pludselig får en meget ru overflade, hvor man hænger i med strømperne og hvor en gulvvask med klud eller moppe vil være umulig. Her sker der nemlig det, at træet “rejser sig” som man siger, og hvor en let afslibning skal bruges. At træet “rejser sig” sker typisk hvis man fjerner “overfrakken” (f.eks. gammel lak) fra træet og tilfører en ludbehandling ( alkalisk kemi ), hvorfor træet får et “chock” så fiberne begynder at stritte. Det ser også i mange tilfælde, at når gulvet får en mellemslibning  ændres det visuelle indtryk af gulvet og det får en blød og behagelig overflade.

19 kommentarer til “Let gulvafslibning”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.