Maling

Malerarbejde på parket og plankegulve benyttes relativt sjældent, fordi udseendet af træ herved vil gå tabt. Træ er et vidunderligt naturens materiale, som står godt til ethvert hjem. Træ som gulvmateriale giver varme, velbehag og hygge. Denne påvirkning vil dog fordufte ved overmaling. Det er bestemt ikke ligegyldigt hvorledes et pankegulv eller parket males, så benyt for altid en professionel fagmand til maling af plankegulve og parketgulve.

Hvorfor maling af gulve?

Maling er en stærk fremgangsmåde som er fulddækkende. Derfor kan træets naturlige udseende ikke betragtes, derimod får man med maling en heldækkende ensfarvet gulvflade. Maling kan være en hensigtsmæssig gulvløsning til temmelig slidte plankegulve og parketgulve, der ikke tåler en afhøvling eller gulvafslibning.

Typer af gulvmaling?

Der anvendes normalt 2 forskellige slags gulvmaling, alkyd og epoxy. Begge typer maling er ret slidstærke og benyttes ikke kun på gulve af træ, men også på beton i fabrikshaller og lagerhaller hvor der køre gaffeltrucks.

Hvorfor gulvmaling?

I fald et parketgulv er nyt eller nyslebet, vil gulvbehandling med maling være skørt. Fuldmaling bruges på et såkaldt ‘problemgulv’ for at skjule skader, herunder silkemat, blank, halvmat, halvblank, mat. Et malet plankegulv eller parketgulv er smudsafvisende, rengøringvenlig og let at vedligholde.

Forarbejde inden malerarbejdet

Plankegulv eller parketgulvet skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste støv, smuds, snavs eller fedt vil skabe problemer.

Hvordan plejes og rengøres et malet plankegulv eller parketgulv?

Så snart malingen viser tegn på slitage, kan det genbehandles. Er malingen slidt igennem overfladen til rent træ, er det muligt at pletmale uden afslibning af hele gulvfladen. Pleje, gulvrengøring og vedligeholdelse er nemt ligesom på et lakeret parket. Ved gulvrengøring får du et rent plankegulv eller parketgulv i en fart, hvilket selvfølgelig er vellidt hos børnefamilier.

Er der mulighed for farvevalg?

Gulvmaling udføres ofte i en hvidlig farve, men det er også muligt at tone malingen til en mørk tone. Et malet pankegulv eller parket kan også påmales border og kanter.

Ring eller skriv gerne til os for en snak om muligheder for dit plankegulv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.